TCE TCE

sep 15th, 2020

Start!

News Release

Op 15 januari dit jaar zijn we gestart met de bouw van TCE. De eerste ideeën over een platform als deze begonnen in 2009. Ik was toen actief als uitgever van NU.nl. We werkten met een klein team aan een site met een geweldig bereik. Veel bronnen werden gevolgd, veel samenwerkingen werden afgesloten. Zo ontstond een rendabele nieuwssite met een breed content aanbod.

Als bereik en bijzondere content efficient bij elkaar kunnen worden gebracht, zonder eindeloze koppen koffie te drinken, zonder illegaal knip en plak werk, zonder Youtube, dan is er veel te winnen. Uitgevers, redacties en producenten kunnen een eigen open ecosysteem maken van vraag en aanbod van bereik en inhoud. Dit met behoud van controle over rechten, distributie en business model. Er zijn dan talloze samenwerkingen mogelijk die alle betrokken partijen verder brengen. 

Zoals dat gaat, gaan ideeën op de plank, elke dag zijn er nieuwe uitdagingen, nieuwe problemen te tackelen of nieuwe overwinningen te vieren. Maar zoals dat heel soms ook gaat, blijft een idee kleven in je hoofd, en is er geen andere weg dan het idee een keer op poten te zetten.

Op 15 januari gingen de eerste palen de grond in. Er is in de tussenliggende periode veel gebeurd. En met een mengeling van trots en zenuwen gaat TCE nu open voor testen. We zijn er nog niet. We hebben de feedback, meningen en ideeën nodig van de gebruikers. Van redacties, uitgevers, freelancers, marketeers, PR professionals, IT managers en ieder ander die een interesse heeft in publishing.

Wij willen jullie vast danken voor de tijd die jullie steken in TCE. Onze ambitie is dat TCE dit ook aan jullie gaat terug geven, met content, bereik, inspiratie en omzet.

Joris van Lierop en Tom Schenkenberg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief